Dansgroepen

 12 JULI 2018       ’t Aol`Volk uit Emmen 

Deze groep brengt de Drentse dansen en folklore op een leuke manier onder de aandacht. Let vooral op de prachtige authentieke kostuums uit de jaren rond 1850.

 

19 JULI 2018     STEDEKER  DAANSERS – Diepenheim

De grote folkloristische vereniging de “Stedeker Daansers” uit Diepenheim, wordt ook wel de “Boer’n Daansers” genoemd. De naam is deels een verwijzing naar de bijnaam voor Diepenheim, namelijk “Stedeke”. Diepenheim is met stadsrechten vanaf de 13e eeuw één van de kleinste steden in het oosten van Nederland.

 

26 JULI 2018     MIE KATOEN uit Tilburg

Naast Brabantse en Nederlandse dansen, met komische elementen, uit het dagelijks leven in Brabant uit het begin van de 20ste  eeuw, danst deze groep voor ons ook een kleurige en energieke serie uit de Balkan !!

 

2 AUGUSTUS 2018          ONS BOEREGOED    ZEELAND

Deze groep danst  in unieke zeeuwse klederdracht, waarbij de dames opvallen met hun prachtige bovenmuts van broderie in de vorm van een dubbele schelp, die wordt vastgezet met mutsenspelden. De gouden oorijzers met krullen en prachtige bloedkoralenketting maken het kostuum compleet.

 

9 AUGUSTUS 2018    WIERINGER DANGSERS

De dansen die zij laten zien komen uit heel Nederland, maar ze zijn bijzonder trots op hun eigen “Wieringer Skos”, die op alle feesten en jaarmarkten werd gedanst.
De “Wieringer Dangsers”  zijn graag geziene gasten in Barneveld, vanwege hun gezellige uitstraling en geweldig orkest

 

16 AUGUSTUS 2018     DE SCHAOP’NDANSERS uit EXLOO

De leden willen de Drentse Folklore hooghouden door met veel vrolijkheid de Folklore dans te tonen in kostuums van rond 1900.
De kleding in die tijd was sober, zwarte pakken voor de heren, aarde-heide kleurenvan de jurken van de dames.