Dansgroepen

13 JULI 2017    PUTTENSE BOERENDANSERS

Deze groep staat vandaag voor de eerste keer op het Barneveldse podium.

De bedoeling, in 2006, was een éénmalig optreden bij de opening van  museumboerderij Mariahoeve in Putten.

Het beviel echter zo goed, dat in 2007 de Puttense Boerendansers werden opgericht en met veel plezier hun dansen laten zien. . 

20 JULI  2017   WIERINGER DANGSERS

Het eerste optreden van deze dansgroep was ter gelegenheid van het 50 jarig bestaan van de afsluitdijk in 1982.

De dansen die zij laten zien komen uit heel Nederland, maar ze zijn bijzonder trots op hun eigen “Wieringer Skos”, die op alle feesten en jaarmarkten werd gedanst.

De “Wieringer Dangsers”  zijn graag geziene gasten in Barneveld, vanwege hun gezellige uitstraling en geweldig orkest

27 JULI 2017   ’t Aol`Volk uit Emmen 

Deze groep brengt de Drentse dansen en folklore op een leuke manier onder de aandacht. Let vooral op de prachtige authentieke kostuums uit de jaren rond 1850.

 

3 AUGUSTUS 2017  ONS BOEREGOED  –  ZEELAND

Deze groep danst  in unieke zeeuwse klederdracht, waarbij de dames opvallen met hun prachtige bovenmuts van broderie in de vorm van een dubbele schelp, die wordt vastgezet met mutsenspelden. De gouden oorijzers met krullen en prachtige bloedkoralenketting maken het kostuum compleet.

10 AUGUSTUS 2017  MIE KATOEN uit TILBURG

De naam Mie Katoen was al in de jaren twintig van de vorige eeuw bekend in Tilburg, het was een volksdans waarvan de muziek gespeeld werd door “Mie Fiedel en d’re mens” op kermissen en partijen (Marie v.d. Dries en Frans Jansen). De naam van deze dans, is al meer dan 25 jaar de naam van de vereniging. 

Naast Brabantse en Nederlandse dansen, met komische elementen, uit het dagelijks leven in Brabant uit het begin van de 20ste  eeuw, danst deze groep voor ons ook een kleurige en energieke serie uit de Balkan !!

 

17 AUGUSTUS 2017   DE SCHAOP’NDANSERS uit EXLOO

Het jaarlijkse Schaapscheerdersfeest in Exloo vormde in 1973 de aanleiding om een volksdansgroep op te richten. De leden willen de Drentse Folklore hooghouden door met veel vrolijkheid de Folklore-dans te tonen in kostuums van rond 1900.

De kleding in die tijd was sober, zwarte pakken voor de heren, aarde-heide kleurenvan de jurken van de dames.